שם: נמרוד שמחוביץ
גיל: 49
עיסוק: פסנתרן, מכוון ומשפץ פסנתרים
שם העסק: נמרוד פסנתרים
שם: נמרוד שמחוביץ
גיל: 49
עיסוק: פסנתרן, מכוון ומשפץ פסנתרים
שם העסק: נמרוד פסנתרים
איך ניראה תהליך של אדם שהייעוד שלו הוא כל חייו אבל הוא לא מאמין שאפשר להרוויח מזה כסף?!
אני קוראת לו נמרוד פסנתרים, יש מצב שעוד הרבה כמוני, אחרי הכל אי אפשר לחשוב על נמרוד בלי לדמיין פסנתר.
זה היה עוד יום רגיל, הפסקת הצהרים שלי, ועוד רגע צריך להגיע משהו לפגישת היכרות.
הוא נכנס.
יש לומר נאה, מהגולשים האלה שמכירים טוב טוב את בית ינאי.
אחרי 10 דקות אני מבינה שהגולש הוא רק מעטפת ושמולי יושב אדם עם לב מיוחד מאוד. בין 42 רווק מושבע שמרוב שהוא נולד לאהוב הוא לא יודע מאיפה להתחיל.
אני:
ספר לי קצת מה אתה עושה?
הוא:
אני עושה הרבה דברים: אני מנגנן על המון כלים, בניהם גם נגן מקצועי באקורדיון עם להקה שמופיעה בכל מיני מקומות של פעם, גם למדתי ממסטר מקומי לכיוון פסתרים אבל זה פחות קשור לכאן
אני:
מה אתה הכי אוהב לעשות, במה אתה פשוט גאון בלי להתאמץ
הוא:
יש לי שמיעה מוזיקלית מלידה, אני מכוון פסנתרים כמו פעם ומתרגש, בלי מכשירים ואני מדויק יותר מאנשי מקצוע שמכוונים עם מכשירים.
בשלב הזה אני מסוקרנת בשיא, לא ידעתי שיש כזה דבר שניקרא "מכוון פסנתרים" ושזה גם דורש רגישות מיוחדת לצלילים ומוזיקה. ישר מפילה עליו מבול של שאלות, ככה זה שהסקרנות בוערת בי. אני מבינה שהגבר שיושב מולי זכה במתנה שהוא לא מצליח לתרגם לפרנסה ולא מעז להאמין שזה אפשרי. מכאן יצאנו לחצי שעה שיחה על פסנתרים, מוזיקה, טכניקות ואמנות בכלל.
ולבסוף שאלתי:
מה אתה רוצה שיקרה?
הוא:
אני עושה כל מיני דברים כעצמאי כבר שנים אבל אף פעם לא הרווחתי כסף באמת, התעייפתי מלשרוד, מרוויח בממוצע 7,000 ש"ח בחודש שלא מספיקים לי לכלום ועוד יש לי הוצאות של נסיעות, חומרים, חלקים…
אני:
מה המוצר שאתה הכי אוהב לעשות והוא גם רווחי?
הוא:
הכי אוהב לכיוון פסנתרים אבל אין מספיק תנועה, הכי רווחי שיפוץ פסנתרים שגם את זה אני ממש אוהב אבל בתחום הזה בכלל לא מכירים אותי
אני מבינה שהוא לקוח קלאסי לדיוק הייעוד וקדימה בדוך להקמת עסק על פי שיטת המדרגות.
לכאורה כבר עצמאי, אבל בפועל עדיין לא עצר להסכים להרוויח כסף ממה שהוא אוהב ומכאן שגם לא הקים תשתית נכונה כדי שהעסק יצליח
אין זהות עושה מה שמבקשים ממנו ועל הדרך, אין מסרים עקביים, אין זהות דיגיטלית, אין שגרירים, אין מפגשי נטוורקינג, אין משפך כלשהו שיצור זרימה של בעלי פסנתרים בצורה עקבית מכאן שאין גם מוצר חשיפה. אין תוכנית עבודה שבועית, אין בכלל פעולות upsell* (*מכירה חוזרת ללקוח עבר)
נמרוד מספר לי שבעלי פסנתרים מכוונים את הפסנתר כל שנה (+- ) כדי לשמור על איכות הצליל והמייתרים ואני מבינה שיש כאן גם מטריצה רווח שיכולה לעבוד מצויין (מוצר מתמשך- לקוח חוזר)
מה קרה בפועל?
תוך 4 חודשים מהרגע שנמרוד התחיל את התהליך העסק עבר מיקוד ומיתוג (נמרוד פסנתרים- כיוון ושיפוץ פסנתרים),
המסרים גובשו, נבנתה אסטרטגיית תוכן לדיגיטל, הלקוחות התחילו לקבל תזכורת על חידוש, נמרוד יצר שתפ"ים עם מורים לפיתוח קול, מורים לפסנתר וחנויות לכלי מוזיקה. הכנסה גדלה ל- 15,000 ש"ח בחודש.
נקפוץ שנה קדימה– נמרוד חוזר לסבב שני ב TAZUZU- מקים רשימות דיוור ואוטומציות בהתאם, מרחיב את סל המוצרים שלו, רוקם שת"פ עם נגר במטרה ל- שפץ פסנתרים ו… ההכנסה עולה ל- 25-30 אלף ש"ח בחודש.
פתוחה לצפייה מידית